Japara

Dagbesteding

De dagbesteding voor volwassenen heeft als doel om mensen van verschillende leeftijden en met diverse soorten zorgvragen een passende dagbesteding aan te bieden in een huiselijke setting. Professionele begeleiding is aanwezig, die de cliënten ondersteunen daar waar nodig is.

We bieden een gevarieerd programma aan. Graag willen we inspelen op de individuele hulpvraag en zorgbehoefte. We vinden het belangrijk dat een ieder zich gehoord voelt en serieus genomen wordt. Respect en vertrouwen staan hierbij voorop. Er zijn volop mogelijkheden om zowel binnen als buiten op een leuke manier bezig te zijn. Dit alles in een rustige setting.

Buitenactiviteiten:

We bieden de mogelijkheid om mensen in aanraking te laten komen met dieren. Mensen vinden het vaak fijn om de sfeer te ervaren die de aanwezigheid van een dier met zich mee kan brengen. Een dier brengt rust en accepteert je zoals je bent.

De dieren, o.a. kippen, eenden, cavia’s, langoorkonijnen, ezels, schapen en mini-varkens worden iedere dag netjes verzorgd en gevoerd. Er is een biologische groentetuin waar in gewerkt kan worden. Daarnaast een kruidentuin en fruitteelt. Recreatieve activiteiten vinden ook plaats, b.v. een boswandeling, wandelen met ezels of een fietstocht met duo-fiets.

Binnenactiviteiten:

Muziek, dans, creatieve bezigheden, spellen en groepsgesprekken zijn onderdeel van de binnenactiviteiten. Ook kan er aan een houtproject gewerkt worden. Te denken valt aan vogelhuisjes en houten mandjes.

Therapeutisch muziekwaterbed:

Het muziekwaterbed is een niet-gestabiliseerd waterbed, hieronder bevinden zich geluidsboxen. Hierdoor hoor je niet alleen het geluid, maar je voelt de trilling van de muziek door je lichaam gaan. Je ligt dus als het ware in de muziek. Hierdoor komt er een diepe ontspanning. Het muziekwaterbed is zeer geschikt als ontspanningstherapie. Onrust en angsten kunnen verminderen en hiervoor in de plaats komen rust en geborgenheid.

Er ligt een visie aan ten grondslag: de combinatie van helende en genezende werking van muziek met de zuiverende en dragende kracht van water. De werking van muziek wordt geïntensiveerd door niet alleen naar muziek te luisteren, maar door muziek te voelen. Muziek bestaat uit trillingen. Mensen zijn gevoelig voor trillingen. Door op het muziekwaterbed te liggen ervaart men een veilig en geborgen gevoel. Door je over te geven aan de sfeer kan je als het ware je hart openen voor de heilzame werking van de muziek.

Op onze zorg locatie kijken we samen met u naar uw mogelijkheden en voorkeuren om een fijne dagbesteding voor u te creëren. Niets moet ! We willen u een zinvolle dagactiviteit aanbieden vanuit een veilige en vertrouwde basis. Bent u graag in de buitenlucht en verblijft u graag in een rustige omgeving in een klein groep, dan is Japara, Zorg en Welzijn misschien iets voor u.

Deelname aan het project is mogelijk via PGB ( Persoonsgebonden Budget) of Zorg In Natura (ZIN) namens SZZ .